Hela webbplatsen är information från Spar Hotel
  • Terese Wibeck, vd på Spar Hotel i Göteborg, i fönstret på ett av de två hotellen.

Här är hotellfavoriten för liten som stor

Oslagbart läge, stora rum, en frukostbuffé utöver det vanliga och fri parkering.
Lägg därtill prisvärt.
Det är inte konstigt att många idrottsföreningar och organisationer har hittat ett favorittillhåll på Spar Hotel i Göteborg.
– Vi är vana att ta hand om allt från knattelag till Sveriges största stjärnor, säger Terese Wibeck, vd på Spar Hotel.

Bilder: Spana in lyxiga sviten – du måste se

Spar Hotel, som består av två separata hotell i Göteborg, är en populär tillflyktsort för alla som besöker Göteborg med dess omnejd.

Hotellet i stadsdelen Majorna erbjuder 212 rum i flera olika storlekar. Här bor man inte bara nära centrum, det ligger dessutom nära natursköna Slottsskogen, där bland annat delar av Göteborgsvarvet springs. Det är också skådeplatsen för populära festivalen Way Out West.

– Det finns gott om fina områden runt Slottsskogen och när det är evenemang i närheten brukar rummen ta slut snabbt, säger Terese Wibeck.

Hotellet i Majorna erbjuder också konferensrum för upp till 20 personer. Det finns även många trevliga kvarterskrogar och caféer i närheten. Och på bara 15 minuter med spårvagnen, som avgår precis utanför, tar du dig in till centrala Göteborg med hela storstadens utbud.

750 meter från Ullevi

Inne i centrala Göteborg hittar vi Spar Hotels andra hotell. Gårda heter stadsdelen där 170 rum finns tillgängliga och precis som hotellet i Majorna erbjuder hotellet motionsrum och bastu för sina gäster. På Gårda, som bara ligger 750 meter från nya Ullevi och tio minuters promenad från Liseberg, finns dessutom ett biljard- och ett bordtennisbord.

– Just biljard och pingis brukar vara uppskattat bland föreningsmedlemmarna, säger Terese med ett leende.

– Och vi arrangerar gärna beställda luncher och middagar efter föreningarnas önskemål.

Nyfiken på Göteborg?
Kolla in stans smartaste boende här!

Gratis parkering

En stor fördel för föreningar – och andra gäster också naturligtvis – är att de kan parkera sina bilar eller minibussar tryggt i hotellens varmgarage. Spar Hotel tillhandahåller 50 avgiftsfria platser på varje hotell, som kan utnyttjas i mån av plats. När man är incheckad och har parkerat bilen så kan man ta hissen direkt upp till sin våning via garaget.

– Föreningar uppskattar verkligen det att de kan komma till oss och enkelt parkera minibussen i garage. Det är inte många hotell centralt i Göteborg som erbjuder gästerna parkering utan extra kostnad, förklarar Terese Wibeck.

  • Spar Hotel i Göteborg erbjuder stora rum med riktiga extrasängar.

Stora rum och härlig frukost

Föreningar och idrottsklubbar brukar efterfråga stora rum där flera sovande får plats och det är något som Spar Hotel har gott om på sina två hotell.

– Stora rum är en bristvara i stora städer som Göteborg och det finns ett antal sådana på båda våra hotell. Vi har trebäddsrum med riktiga extrasängar med bra komfort. Vissa av de stora rummen rymmer 4-6 personer, de kommer då också ner i pris och passar utmärkt för föreningar eller klubbar, berättar Terese Wibeck.

Bilder: Så här mysigt kan man bo på Spar Hotel

Som grädde på moset serveras den varierade frukostbuffén under hela sju timmar på helger och under sommaren. Med start redan klockan 05.00 har alla möjligheten att frossa i frukostbordets alla delikatesser.

– Vår frukost är väldigt uppskattad. Vi har stor variation och mycket för både gluten- och laktosintoleranta. Vi har även ett stort vegetariskt utbud. Ja, det finns något för alla, säger Terese Wibeck.

Vilket hotell väljer du?

  • Spar Hotel Majorna. Mysigt hotell med hemtrevlig atmosfär. Erbjuder 212 rum i många olika storlekar, varav ett är en större svit med egen bubbelbadavdelning. Här serveras en fantastisk frukostbuffé med det mesta du kan önska. På helger och under semesterperioden är frukosten öppen ända till klockan tolv. På sommaren erbjuds barnen en egen frukostbuffé med barnvänliga alternativ. Dessutom finns lekhörnor och lekrum. Spar Majorna passar perfekt om du vill hålla dig till de västra delarna av Göteborg. Närmsta spårvagnsstation ligger cirka 30 meter bort och det tar ungefär 15 minuter in till city.
  • Spar Hotel Gårda.Trivsamt hotell strax intill E20, nära det så kallade ”evenemangsstråket”. Perfekt om du exempelvis ska till Svenska Mässan, Ullevi eller Liseberg. Har 170 rum varav flera större familjerum. Serverar samma frukostbuffé, med samma öppettider, som på Spar Hotel Majorna och har utöver det även ett biljardrum och ett pingisrum. Det ligger cirka fem minuters promenad från både buss och spårvagn och det tar ungefär tio minuter in till city. Båda hotellen har egna parkeringsgarage där du står fritt så länge det finns ledig plats.

Ladda upp på Spar Hotel

På Spar Hotel får idrottsföreningar alltså de bästa förutsättningarna för att prestera på topp när det verkligen gäller.

Ordentlig vila i stora rum med sköna sängar, en stor och varierad frukostbuffé att hämta kraft från och bra träningsmöjligheter med gym och motionsslingor inpå knuten. Och allt detta på prisvärda och centralt placerade hotell.

– Vi hälsar alla välkomna att ladda upp hos oss – vad de än planerar att göra i Göteborg, avslutar Terese Wibeck, vd på Spar Hotel.

Nyfiken på Göteborg?
Kolla in stans smartaste boende här!